woensdag 26 april 2017

Huis en Thuis

Na een jaar of 7 was het wel tijd.
Nadat we vorig jaar met geweldig resultaat de bovenverdieping hadden aangepakt en opgeknapt stond in de planning voor 2017 de benedenverdieping een flinke beurt geven.
Het plafonds witten hebben we uit handen gegeven en is door schilder Dirk vakkundig en secuur uitgevoerd. Daar kunnen we zelf echt niet voor gaan zwoegen. Ieder zijn vak ;-)
De rest wilden we wel zelf doen, gewoon omdat wij dat leuk vinden, nog steeds kunnen en goed kunnen samenwerken.
Hier is ook weer maanden van meten, weten, informeren, vergelijken, keuren en aanpassen aan vooraf gegaan.
Uiteindelijk zijn de kleuren bepaald. Heb ik alle nieuwe sfeermakers aangeschaft en veilig opgeborgen en is de week verlof aangevraagd en goedgekeurd dus we kunnen aan de slag.
Eerst heb ik mij een kleine week met verfreiniger en ontvetten ter voorbereiding vermaakt.
Onze nep/sfeer/schouw van de elektrische haard die overigens ook kan verwarmen ;-) voorzien van een nieuwe krijtverf jas. Diverse plantenpotten ook in de krijtverf gedompeld.
Verf en allerlei benodigdheden hebben we samen aangeschaft.
En dan gaan we samen van start. Schuren, de kamer zo leeg mogelijk maken, de werkplekken voorbereiden, plamuren, vullen, schuren, grondverf, schuren en vervolgens laagje voor laagje, muur voor muur en kozijn voor kozijn voorzien van de door ons gekozen kleurcombinatie.
We zien het opknappen, we zien hoe de sfeer in huis begint te veranderen. Er komt rust, en wat een lichtwinst!
Na een volle week hard werken is het nagenoeg klaar.
Tegenslag hadden we weinig. Ik had pech met de krijtverf, de eerste blikken waren te droog en korrelig en 1 blik klotste letterlijk een plas verf uit over de vloer en tafelpoten en koste mij uiteindelijk uren van schrobben en schrappen om de boel weer enigszins in orde te krijgen. De vloer wordt weliswaar ook vervangen later dit jaar maar ik ga niet maandenlang tegen een ongeplande surrealistische vloerbewerking aankijken.....
Kleine tegenslag was het ijzeren kozijn van de kamerdeur..Dat kreng is niet glad te krijgen! Net als de randen van ons kamer plafond..dat is te vergelijken met een golfslagbad..en wat krom is moet je vooral niet proberen recht te kwasten , en dan de afplak tape....laaaaaat maaaaaaaar ...grrrr
Konings dag 2017 wordt voor ons voor het eerst sinds jaren een gezellige thuisdag. (ik was een aantal jaren op pad voor een Zumba demo) Rob gaat de nieuwe vensterbanken monteren en ik ga nog een rondje maken met 2 blikjes verf...om de verf die met de afplak tape in de vuilnisbak is gemikt weer opnieuw aan te brengen.
En dat alles doen we onder het genot van een lekkere oranje tompouce !
Lang leve.....ons Huis en ons Thuis!
I love my life and i love living it the way it is with the ones in it who i love <3 <3 <3





.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten